Doman név regisztráció és tárhely szolgáltatás egy helyen

Ha Ön Domain nevet szeretne regisztrálni, internetes tárhelyet szeretne rendelni, vagy éppen saját Domain néven szeretne levelezni, bátran fordulhat hozzánk.

Biztosítjuk a kiemelten biztonságos és stabil technikai hátteret, tárhelyet, email-postafiókokat az Ön internetes anyagai számára:

 • személyre szabott tárhely csomagok kis- és közép-vállalkozások számára;
 • gyors és megbízható infrastruktúra;
 • rugalmas és gyors ügyintézés;
 • közvetlen és segítőkész ügyfélszolgálat.

Ahhoz, hogy Ön a legmegfelelőbb tárhely és Domain szolgáltatást vegye igénybe elengedhetetlenül fontos, hogy tisztázzunk néhány fogalmat, amely segít eligazodni a rengeteg kínált szolgáltatás között! 

 

Mi az a tárhely, és mire lehet használni?

 

A tárhely a szolgáltató web szerverein létrehozott lemezterület, amelyre feltöltheti elkészített weboldalát. A honlapkészítés végén töltjük fel a tárhelyre a weblapot. Jellemzően FTP szolgáltatással lehet a tárhelyet elérni (az eléréshez alkalmas ingyenesen elérhető program pl.: Totalcommander). A web szerveren található több szolgáltatás is, amelyek a tárterületre mentik el az adatokat (pl.: levelezés, adatbázisok), így csökkentik a rendelkezésre álló lemezterület méretét.

 

Mi az a Domain név, és miért kell ez a tárhelyhez?

A Domain nevek mutatják meg az interneten, hogy egy bizonyos tartalom hol lelhető fel. Azonosíthatják a céget, akinek a weboldalára mutatnak, azonosíthatják a témakört, amiről az alatta futó weboldal szól. Domain nevet bárki regisztrálhat magának, és használhatja tárhelyére irányítva. Domain nevek különböző végződéssel regisztrálhatók, melyek jelenthetnek tevékenységet (.com - üzleti Domain nevek, cégeknek, magánszemélyeknek; .org - egyesületek, alapítványok, non profit vállalkozások) vagy országot (.hu – magyar; .us - egyesült államokbeli).

Röviden válaszolva a kérdésre: Domain név azért szükséges, hogy az Ön által regisztrált cím rámutasson a tárhelyre, ahol weboldala és levelezése működik (enélkül nem lehetne megtalálni oldalát az interneten).

Ugrás a Domain regisztrációhoz!

 

Miben különböznek a Tárhelyszolgáltató csomagjai egymástól?

Elsőként szeretnék egy tévhitet eloszlatni: a tárhely mérete nem határozza meg a csomag minőségét és árát!

Ahhoz, hogy weboldala fusson a szolgáltató szerverén, nemcsak tárhely szükséges, hanem különböző szolgáltatások is. Ezeket a szolgáltatások szükségességét a weboldal fejlesztői határozzák meg, ugyanis ők tudják, hogy milyen technológiára van szüksége weboldalának:

 • szerveren futó szolgáltatás a PHP, MySQL (fontos a verziószám),
 • a web szerver verziója (pl.: keresőoptimalizálás miatt [Apache2, mode_rewrite]),
 • a szerverbiztonság SSL

Ezen szolgáltatások inkább a weboldala működésére vannak hatással, de fontos, hogy Önnek milyen egyéb kényelmet biztosít a tárhely szolgáltatás:

 • webmailelérése (böngészőn keresztül érheti el leveleit bárhonnan),
 • POP3/ IMAP támogatás (milyen módon tudja letölteni leveleit levelezőprogramja),
 • vírus és SPAM szűrés,
 • aldomainek kezelése, DNS kezelés (irodáját távolról is elérheti egyéb technológiák felhasználásával és egy egyéni név megadásával pl.: iroda.cegneve.hu, ahol az „iroda” az aldomain név)
 • adminisztrációs felületa tárhely, levelezés, és a többi szolgáltatás kezeléséhez.

Ugrás a tárhely csomagokhoz!

Hírek

Facebook rajongói oldal vs. Személyes profil oldal.

Sokszor emlegetjük ügyfeleinknek, hogy milyen hátrányai vannak, ha Facebook rajongói oldal helyett személyes profil oldalt használunk cégünk megjelenéséhez a Facebookon.Tovább
BNI tagság Pályázatunk